Arhiv 2016/2017


MINIMATURANTI 2016/2017

Konec junija natančneje, 21. 06. 2017, je bil v vrtcu poseben dan. Otroci iz skupine Balončki in Oblački so postali minimaturanti. Dan je bil poln veselja, druženja in nasmejanih obrazov. 37 predšolskih otrok se je tako za vedno poslovilo od vrtca. Svoje predšolsko obdobje so zaključili in septembra se bodo podali na pot novega šolskega izobraževanja.
Otroci so skupaj s svojimi vzgojiteljicami pripravili kratek kulturni program za otroke in vzgojiteljice ter se tako zahvalili za vse, kar so izkusili in preživeli v vrtcu. Otroci so vzgojiteljicam zapeli pesmice in zaplesali na zabavne skladbe. V spomin in zahvalo so vzgojiteljicam in vodji vrtca podelili svoj izdelek z lepo mislijo. Po končanem programu so se otroci odpravili na pohod po okolici vrtca. Zažvižgali so vrtcu v slovo in šoli v pozdrav. Otroke so prišli pogledat starši in stari starši, saj je bil ta dan poseben tudi za njih. Kasneje so se otroci odpravili proti občinski stavbi, kjer jih je sprejel župan občine Gorišnica g. Jože Kokot. Za otroke je pripravil pogostitev in jim namenil nekaj besed. Otrokom je zaželel uspešno izobraževanje in čim več usvojenega znanja. Otroci so se mu zahvalili za prijetne besede in mu zapeli pesem Minimaturanti ter mu poklonili darilo.
Za otroke je minil čas brezskrbne igre, kmalu bodo njihov vsakdan zamenjali zvezki in knjige. Otrokom ob slovesu od vrtca želimo prijetno, veselo in pisano novo šolsko leto. Želimo jim, da spoznajo nove prijatelje in vedoželjno zakorakajo znanju naproti.

 

Lidija Domanjko


 

SKLEPNA PRIREDITEV VRTCA GORIŠNICA
Pred začetkom vročega poletja, v pričakovanju počitniških doživetij in brezskrbnih dni, je potrebno skleniti šolsko leto tudi v vrtcu. Vrtec Gorišnica se v šolskem letu 2016/17 lahko postavi kar z devetimi oddelki, v katere je bilo razporejenih 164 otrok. Prav ti otroci so skupaj s strokovnimi delavkami 15. junija povabili starše na sklepno prireditev.
Tokrat je le-ta potekala nekoliko drugače. In sicer, najprej na šolskem dvorišču z ogledom zanimive in poučne gledališke predstave Dino in čarobni škrat ter animacijo v izvedbi Gledališča Ku-kuc. Omenjeno gledališče je v letošnjem šolskem letu otrokom pripravilo štiri zares izjemne in srčne predstave za gledališki abonma, za konec pa z njimi zapelo in zaplesalo. Zatem so otroci skupaj s svojimi starši odšli v skupine, kjer so prejeli priznanja, ki so jih osvojili skozi leto, vzgojiteljice pa smo se, vsaka na svoj način, poslovile od njih. Zajeten del napornega treninga, s katerim smo strokovne delavke to leto otroke pripravljale na življenjski tek, je za nami.
Vsako slovo je težko, saj so otroci zajeten del življenja vzgojiteljic. Med otroki in vzgojiteljicami so se stkala prava prijateljstva, za katera verjamemo, da se bodo še leta obdržala. Hkrati pa upamo, da bodo - danes otroci, jutri odrasli ljudje - imeli pogum ter si upali gledati svet s plemenitostjo in srčno dobroto.
Verjamemo, da smo otroke dovolj dobro pripravili na izzive, ki jih čakajo v prihodnosti. Prav zato v vrtcu Gorišnica ne manjka vsakodnevnega spodbujanja, motiviranja in dajanja kolikor je v naši moči. Veliko nam pri tem pomenita zaupanje in odlično sodelovanje s starši. To vsekakor dokazuje tudi številni obisk le-teh na letošnji sklepni prireditvi vrtca.


Valerija Vnuk Tušak


 

 

OBISK POLICIJSKE POSTAJE GORIŠNICA
Z gospodom policistom Marjanom Vrtičem smo sodelovali že v okviru projekta Pasavček. Otroci so bili njegovega obiska zelo veseli, zanimalo jih je vse v povezavi z njegovim delom, da bi delo policistov spoznali še bolje, nas je povabil na ogled Policijske postaje Gorišnica. Otroci skupine Oblački so vabilo z navdušenjem sprejeli in tako smo se v torek, 23. 5. 2017, odpravili na pot. Vse od Vrtca Gorišnica pa do policijske postaje vodi pločnik, zato smo se na obisk odpravili kar peš. 

Na policijski postaji nas je tudi tokrat sprejel policist Marjan. Najprej nas je pozdravil in otroke povprašal, kaj bi si najraje ogledali. Odgovori so bili zelo pestri, a najbolj so jih zanimale puške in avtomobili. Najprej smo se odpravili do gospoda komandirja Milka Panikvarja, ki nas je prijazno sprejel in nam na kratko predstavil svoje delo ter nam povedal, da prav danes mineva 10 let od odprtja novih prostorov Policijske postaje Gorišnica. Nato smo si ogledali pisarne, sejno sobo in sobo za podajanje izjav. V tej sobi so imeli možnost opazovanje drug drugega preko stekla, ki je v prvi sobi kot ogledalo in preko njega ne vidiš v drugo sobo, a v drugi sobi pa preko njega lahko opazuješ vso dogajanje v prvi sobi. Otroci so se ob tej ugotovitvi zelo zabavali. Sledil še je ogled zaporov in ogled policijskih vozil, ki so na otroke naredila prav poseben vtis, saj so vanje lahko tudi sedli.
Vsi policisti so nas z navdušenjem sprejeli in nam z veseljem predstavili svoje delo. Policistom smo se za tako čudovito in pestro vodenje zahvalili in se polni novih vtisov odpravili proti vrtcu. Obisk policijske postaje je še bil dolgo glavna tema pogovora med otroki.


Aleksandra Bračič Emeršič


 

MEDGENERACIJSKO SREČANJE
V skupini Oblački smo se v tem šolskem letu velikokrat srečali s tematiko o starejših ljudeh, o njih smo se pogovarjali v decembrskem času, ko nas je obiskal Timotejev dedek, gospod Zvonko Mikša, ki je z nami pekel piškote, v pustnem času, ko smo skupaj s starejšimi občankami izdelovali pustne duhce, v marcu, ko smo se pogovarjali o naših družinah in v mesecu maju, ko smo spoznavali poklice.
Zato smo se v četrtek, 11. 5. 2017, z avtobusom odpravili v Dom upokojencev Ptuj, Enota Muretinci, kjer smo lahko spoznavali delo zaposlenih v domu upokojencev in se družili z ostarelimi. Vsi so nas bili zelo veseli in nas prijazno sprejeli. Skupaj smo se odpravili na sprehod po njihovem skrbno vzdrževanem vrtu. Ogledali smo si različne cvetlične grede, ribnik, hlev s kozam, na poti pa se nam je pridružila tudi muca. Med sprehodom so se otroci z ostarelimi pogovarjali, jim zaupali kakšno dogodivščino, ti pa so jih z veseljem poslušali in jim povedali kakšen spomin iz njihovega življenja. Sledila je jutranja telovadba na terasi doma, kjer smo se do dobra razgibali. Telovadbo smo zaključili z igro z žogami. Otroci so ostarelim pripravili tudi kratek program, zapeli so nekaj pesmi in zaplesali na pesem Ob bistrem potočku je mlin. Nato je sledila pogostitev in skupaj z ostarelimi so se otroci ob prigrizkih in soku sproščeno pogovarjali in zapeli. Ob prijetnem druženju je čas zelo hitro minil in že je napočil čas, da se odpravimo nazaj v vrtec, zato smo se vsem skupaj zahvalili za tako prisrčno gostoljubnost in se odpravili na avtobus.
Naš odhod je nekaterim starostnikom privabil celo solze v oči, zato smo sklenili, da jih bomo poskušali obiskati pogosteje.


Aleksandra Bračič Emeršič


 

PLAVALNI TEČAJ
Predšolski otroci skupin Balončki in Oblački so že nestrpno odštevali dneve do plavalnega tečaja, ki smo ga izvedli od 15. do 19. maja 2017 v Termah Ptuj.
Ko je končno prišel ta dan, so preverili nahrbtnike, če se v njih skriva vse potrebno za plavalni tečaj. Dodali so še plastenko vode in se odpravili na avtobus. Med vožnjo smo se pogovarjali ali veselo prepevali. Čas nam je hitro minil in že smo prispeli na tako pričakovan cilj. V garderobah smo se slekli, nato pa so po otroke prišli plavalni učitelji. Hitro so se stuširali in že so bili v bazenu, kjer so prijetno začofotali. Vaditelji so otroke seznanili s pravili in nadaljevali z igrami v vodi, ki so jih poimenovali Popotovanje po kurentovi deželi. Večina otrok je z veseljem čofotala po vodi, nekaj pa je bilo takšnih, ki jim je bilo neprijetno, če jih je voda poškropila po glavi, kaj še le da bi glavo potopili pod vodo. Toda pod vodstvom skrbnih vaditeljev in vaditeljice plavanja, ki so s svojo strokovnostjo, pojavo, razigranostjo, neizmerno potrpežljivostjo in zabavno animacijo pritegnili vsakega otroka, je ta težava hitro izpuhtela. Prav vsi otroci so v tem pet dnevnem tečaju svoje čofotanje po vodi nadgradili, nekateri so celo splavali ali izpopolnili plavalno tehniko. Zadnji dan je otroke čakal še »preizkus znanja«, kjer so lahko pokazali svoj napredek. Sledila je podelitev diplom.
Kljub obilici dela in vsakodnevni prijetni utrujenost je bilo ves čas slišati prijeten otroški smeh in navdušenje.


Aleksandra Bračič Emeršič in Lidija Domanjko


 

SPOMLADANSKI KROS VRTCA GORIŠNICA
Čeprav smo že dodobra zakorakali v mesec maj, je vreme še vedno muhasto aprilsko. Zato smo v sredo, 10. 5. 2017, polni upanja najprej pogledovali v nebo in ko so sončni žarki sramežljivo pokukali izza oblakov, smo se otroci in vzgojiteljice odpravili na staro nogometno igrišče v Gorišnici, kjer je bila proga že pripravljena za kros. Kot pravi šprortniki smo se pred pričetkom dobro ogreli in nato ob glasni vzpodbudi staršev ter ostalih navijačev vsi od najmlajših do najstarejših otrok odtekli po progi. Najdlje so tekli otroci iz predšolskih skupin, saj se bo 20 najuspešnejših deklic in dečkov udeležilo medobčinskega krosa, ki bo konec maja na Ptuju. Ker so bili vsi zmagovalci, so po končanem krosu vzgojiteljice vsem otrokom podelile zaslužene medalje.

 

Darinka Kokol in Aleksandra Sok

 


 

PODPIS EKOLISTINE V VRTCU

Okolje, v katerem živimo, je neprecenljivo, saj je obdano s čudovito naravo, ki jo moramo varovati in ceniti. V vrtcu Gorišnica posvečamo posebno pozornost odgovornemu odnosu do narave. Trudimo se otrokom privzgojiti, da jo morajo spoštovati in varovati zase in za prihodnje rodove.
V četrtek 20. 4. 2017 smo v vrtcu Gorišnica naredili še zadnji korak k pridobitvi naziva EKO VRTEC. Podpisali smo EKO LISTINO.
Otroci so na hodniku vrtca uživali ob igri z didaktičnimi igračami iz odpadnih materialov. Pridružila se nam je tudi ekologinja Saša Zavratnik, ki nam je v svojem kotičku predstavila nekaj zanimivih poskusov in spregovorila o življenju živali v vodi. Hkrati pa je poudarila pomen čiste vode za njihov obstoj.
Ob svečani slovesnosti ob podpisu EKO listine nas je obiskal g. Dane Katalinič, EKO koordinator za vrtce, ki je opazil in povedal, kakšno lepo okolje nas obdaja in kako neprecenljivo je, ko je ptičje petje naš vsakdan, kar pa ni dano vsem ljudem.
Poseben trenutek je nastopil, ko so ob koncu slovesnosti otroci vseh skupin ponosno zapeli svojo EKO himno.

 

Sandra Prapotnik in Petra Šegula

 


 

DAN ŠOLE IN VRTCA
7. aprila sta praznovala naša šola in vrtec, ki ju je zaznamovalo pestro dogajanje. Skupine vrtca smo pripravile posebne delavnice na temo pravljic.
Najmlajša skupina Mehurčki se je posladkala s palačinkami in se odpravila po poti pravljice pogledati »Kdo je napravil Vidku srajčico?«
V skupini Škrati sta strokovni delavki predstavili novo glasbeno pravljico »Zajčkova hišica«. Otroci so uživali ob pripovedovanju, petju in gibalnem prikazovanju.

Zvezdice so se podale po poti »Zvezdice zaspanke« in v gozdu poiskale skriti zaklad. Skupaj s skupino Sončki so skozi gozdna vrata vstopili v gozdno igralnico, kjer so se odvijale razne pustolovščine.
Sončke je v gozd popeljala pravljica »Moj dežnik je lahko balon«. Igre z Zvezdicami, srečanje z lovcem in skupino Mavrica pa jim je dan naredilo še posebno zanimiv.

Skupina Mavrica se je odpravila na pohod Mačka Murija. Le ta jih je vodil najprej na palačinke, nato pa po poti skozi gozd. V gozdu so namesto Rdeče kapice srečali lovca in Sončke. Opraviti so morali pet nalog, pri zadnji postaji pa so iskali skriti zaklad, katerega je pripravil in zelo dobro skril Maček Muri.

V skupini Kapljice so se podali na orientacijski pohod. Preko nalog, ki so jih nastavili nagajivi palčki, so poiskali Sneguljčico, ki jih je pričakala na cilju z nagrado. V nalogah, ki so jih morali opraviti, so bile uganke, gibalne vaje, petje pesmic, štetje in deklamacije, ki so se navezovale na pravljico »Sneguljčica in sedem palčkov«.
V skupini Lunice so prav tako organizirali orientacijski pohod , ki ga je vodil škrat Direndaj.
Otroci so sledili navodilom škrata Direndaja in izpolnjevali zastavljene naloge. Pot jih je vodila do šole in nato proti pokopališču, kjer so zavili v gozd. Na koncu jih je pot vodila do igrišča in šole, kjer so se posladkali s slastnimi palačinkami. Ogledali so si še nove učilnice ter preizkusili interaktivno tablo.

Orientacijski pohod pod naslovom "Kam se je skrila Čebelica Maja", so izvedli tudi v skupini Balončki. Zastavili so si deset nalog, ki so jih pripeljale do ogleda čebelnjaka pri Dominkovi domačiji.
V predšolski skupini Oblački so ob dnevu šole strokovne delavke otrokom zaigrale lutkovno predstavo »Rdeča kapica«. Pravljico so obnovili in pripevali pesmi Rdeča kapica. Otroci so se igrali še spomin z junaki iz Rdeče kapice, sestavljali zaporedje zgodbe, barvali pravljične junake ter si izdelali svoje lutke na paličici. Nekateri so zaigrali svojo lutkovno predstavo. Sledilo je sladkanje s palačinkami in nastop na prireditvi ob dnevu šole

To je bil vrtčevski doprinos k praznovanju naše šole in vrtca. Dan je bil zares poseben.


Valerija Vnuk Tušak


 

ČAROBEN GOZD PRAVLJIČNIH JUNAKOV

Kaj je lepše kot za trenutek uiti v svet, kjer je vse mogoče, v svet, kjer se naše misli dotaknejo čarobnosti in se za hip prepustimo pravljičnim junakom, da nas popeljejo v svet čarobnih doživetij.
V četrtek, 30. 3. 2017, smo v Vrtcu Gorišnica pripravili osrednjo prireditev vrtca z naslovom Čaroben gozd pravljičnih junakov. Pravljice so pomemben dejavnik v otrokovem razvoju, saj pripomorejo k boljšemu razumevanju jezika in branju. Otroka pa popeljejo v svet po meri njegove domišljije.
Vsaka skupina si je izbrala pravljico. Pravljico so prebrali, se o njej pogovorili, se z njo poigrali, izbrali glasbo, pripravili kostume in jo na koncu tudi uprizorili na svoj edinstven način. V pravljicah je vse mogoče, v njih se lahko spremenimo, v karkoli želimo. Otroci Vrtca Gorišnica so se spremenili v prave pravljične junake. Tako smo lahko na odru videli Vidka in ovčice, račke in grdega račka, Sneguljčico in palčke, zvezdice Zaspanke, mačke Murije in Mace, deklico z dežnikom, kuharje, čebelico Majo, Vilija in njune prijatelje in Rdeče kapice in volkove. Zvrstilo se je kar devet različnih pravljic, s katerimi so nam otroci pričarali čudovit večer poln prijetne glasbe in plesa.
Za organizacijo prireditve sta poskrbeli vzgojiteljici Tanja Majerič in Aleksandra Bračič Emeršič.


Aleksandra Bračič Emeršič

 


 

TELOHI IN TEVJE IZ VRTCA GORIŠNICA

Otroci in vzgojiteljice Vrtca Gorišnica smo se v ponedeljek, 28. 2. 2017, na Otroški pustni povorki, katero organizira Vrtec Ptuj v sodelovanju z MO Ptuj, predstavili z znanilkami pomladi, telohi in tevjem.

Polni novih pričakovanj smo se po zajtrku našemili in se odpravili do avtobusa, ki nas je čakal pred šolo. Vožnja z avtobusom je bila za nas prav posebno doživetje. Ko smo prispeli na cilj, smo spoznali gospo Sabino, ki nas je ta dan spremljala skozi celotno povorko. Kdor je želel, še je lahko tukaj enkrat pozajtrkoval. Nato pa smo se formirali v dolgo kačo različnih pustnih šem, ki se je vila skozi ulice najstarejšega slovenskega mesta Ptuj. Od Minoritskega samostana proti MO Ptuj, po Murkovi in Prešernovi ulici vse do karnevalskega šotora. Gledat so nas prišli babice, dedki, očetje, mame, sestre, brati, sestrične, bratranci, tete, strici in še kdo.

Pot je bila dolga in v šotor smo prišli prav prijetno utrujeni. Tukaj nas je čakala malica, nato pa je sledila prava pustna zabava. Plesali smo in peli, se vrteli in zabavali. Srečali smo tudi princa karnevala in čisto pravega koranta, ki se je z nami rokoval, zaplesal in tudi fotografiral. Naše noge so postale utrujene, želodčki lačni in že je sledilo kosilo. Vidno utrujeni, a z nasmehi na obrazih, smo se podali do avtobusa, ki nas je varno pripeljal nazaj do Vrtca Gorišnica.

 

Aleksandra Bračič Emeršič

 


 

»PUSTNI DUHEC«

V četrtek, 16. 2. 2017, smo v Vrtcu Gorišnica izvedli medgeneracijsko srečanje, ki so se ga udeležile starejše občanke Občine Gorišnica in otroci predšolskih skupin Oblački in Balončki. Srečanje je organizirala pomočnica vzgojiteljice Marjana Belšak, ki nam je povedala, da so nekoč ljudje izdelovali »duhce«, da bi odganjali zle sile in bi ljudem prinašali srečo. »Duhce« so izdelovali ob pomembnejših življenjskih prelomnicah kot so rojstvo, poroka, smrt in podobno. Izdelovali so jih iz listja, saj ni bilo na voljo toliko papirja kot v današnjih časih. Mi smo se skupaj s starejšimi občankami naše občine lotili izdelave »pustnega duhca«. Gospe so izdelovale rože iz krep papirja, otroci pa so pletli verige in vsi skupaj smo se trudili, da so bili »duhci« čimbolj pisani in bogati.

Ponovno smo dokazali, kako pomembno je sodelovanje mlajših in starejših ter kaj vse zmoremo s skupnimi močmi. Skupaj smo izdelali »pustne duhce«, se ob tem družili in preživeli čudovit dopoldan, ki se je zaključil s pesmijo otrok.

 

Aleksandra Bračič Emeršič

 


 

PUST

V času od 13. 2. do 28. 2. 2017 smo na ravni celotnega vrtca organizirali pustne dejavnosti. V ponedeljek, 13. 2. 2017, smo si v telovadnici vrtca ogledali predstavo »Pika in Cene v pravljici«. V torek smo ustvarjali na temo valentinovega. Od srede naprej pa smo si po igralnicah izdelovali pustne maske iz papirnatih krožnikov. V času zimskih počitnic so bili otroci združeni po skupinah. V ponedeljek, 27. 2. 2017, so se otroci iz skupin Zvezdice, Mavrice, Kapljice, Sončki in Lunice našemili ter se odpravili v povorki po Gorišnici. Otroci so se z velikim veseljem pokazali mimoidočim. Skupini Balončki in Oblački pa so se udeležili povorke vrtcev na Ptuju. Predstavili so se s telohi in tevjem. Za otroke je bila to nepozabna dogodivščina, služilo pa nam je tudi vreme. Na pustni torek smo si v telovadnici vrtca pripravili pustno rajanje. Otroci in vzgojiteljice smo bili našemljeni v najrazličnejše maske, od kurenta do princesk. Skupaj smo se veselili, plesali in rajali.

 

Valentina Šoštarič


 

OBISK BOŽIČKA
V sklopu prazničnih dni smo strokovne delavke iz vrtca Gorišnica skupaj z Občino Gorišnica pripravile praznično prireditev za predšolske otroke iz naše občine. Otrokom smo najprej zaigrale igrico z naslovom Muca copatarica, nakar smo skupaj priklicali Božička. Mož v rdeči obleki in z veliko vrečo daril je razveselil naše malčke, ki so mu v zahvalo zapeli nekaj pesmic.
»Hvala Božiček za lepa darila in nasvidenje do naslednjega leta!«

 


 

PRAZNIČNI DECEMBER
V sklopu prazničnega decembra smo na ravni celotnega vrtca organizirali različne dejavnosti. V ponedeljek, 19. 12. 2016, smo se najprej družili ob ogledu lutkovne predstave Praznična mineštra, nato pa smo skupaj krasili eko smreko. Otroci so za ta namen v svojih skupinah izdelovali okraske iz odpadnega materiala. V večnamenskem prostoru so se najprej zbrali otroci prvega starostnega obdobja. Na leseno izdelano eko smreko je vsak otrok obesil svoj okrasek. Kasneje so se ob smreki družili še otroci drugega starostnega obdobja. Vsi so ob okrašeni smreki tudi zaplesali in rajali.
Torek in četrtek sta bila namenjena prazničnim ustvarjalnicam ter peki prazničnih piškotkov.
V sredo, 21. 12. 2016, so se otroci zbrali v večnamenskem prostoru in pričakali Božička. Z njim so se pogovarjali, mu prepevali pesmice, deklamirali deklamacije in zaplesali ob praznični glasbi. Otroci so bili prihoda Božička zelo veseli in so uživali v njegovi družbi. Otroci so se najbolj razveselili Božičkovih daril, ki so jih odprli v svoji igralnici.
Prav poseben zaključek pa smo si pripravili v petek, 23. 12. 2016, ob prazničnem samopostrežnem zajtrku. Na izbiro smo imeli več vrst jedi, ki so si jih otroci sami izbrali.
Praznične dejavnosti so minile v prijetnem vzdušju.


Tanja Majerič

PRAZNIČNO SREČANJE S STARŠI V SKUPINI MAVRICA
8. 12. 2016 smo v skupini Mavrica pripravili krajši nastop ter delavnico, kjer smo se ob prijetnem vzdušju družili starši ter otroci. V krajšem programu smo staršem predstavili nekaj pesmic, deklamacij ter plesov, ki smo jih spoznali v mesecih odkar otroci obiskujejo vrtec. V nadaljevanju srečanja smo izdelovali božične medvedke, s katerimi smo okrasili smrečico v naši igralnici ter si pričarali praznično vzdušje.

 

Tanja Majerič

 


 

DECEMBRSKI NASTOP SKUPINE KAPLJICE
V mesecu decembru smo v naši skupini pripravili nastop za starše ter babice in dedke z naslovom Dere sen jaz mali bija. Najprej smo se predstavili s pesmijo Trzinka in nato še s pesmijo Dere sen jaz mali bija, ob kateri smo zaigrali na stare ljudske instrumente. Zaigrali smo na lončeni bas, grablje, ribež, lončene ptičke, kuhalnice, orehove lupine in lonec. Pokazali smo, kako so se nekoč igrali naši pradedki in prababice. Vagali smo ptičke in pokazali igro Oltarček. Zraven so spadale še šaljivke in kratke igrive deklamacije: Špela marela, Lovec, ki poka, Franček, ki je grdi stric in Kuža, ki čaka na muco. Naš nastop smo popestrili s starimi ljudskimi plesi, kot so Ob bistrem potočku je mlin, Petelinček je na goro šel, Požugana in Rašplja. S plesom z metlo smo pokazali tudi, kako so se fantje borili za plesalke. Naš nastop smo zaključili s plesom Diradičindara. Našega nastopa so se razveselile predvsem babice in dedki, ki so povedali, da so se ob nastopu spomnili na njihova razposajena in igriva otroška leta.


Petra Šegula in Marinka Belšak

 


 

PRAZNIČNI DECEMBER Z MOJCO POKRAJCULJO

December je čas, ki prinaša praznične dni polne malih skrivnosti, drobnih pozornosti, predvsem pa nepozabnega veselja in druženja.
Da bi tudi mi prispevali k temu prijetnemu vzdušju in s tem svojim bližnjim podarili delček sebe, smo v sredo, 21. 12. 2016, ob 16.30 uri v večnamenskem prostoru Vrtca Gorišnica pripravili kratek praznični nastop.
Najprej so se otroci predstavili z deklamacijami, pesmicami in plesom, nato pa so postali čisto pravi igralci in uprizorili Mojco Pokrajculjo. Nastop so zaključili z otroško igrivostjo in iskrenim voščilom.
Z nami so se družili starši, bratci, sestrice, babice, dedki in še kdo, ki si je v tem nenehnem hitenju vzel časa in se odzval našemu vabilu.

 

Aleksandra Bračič Emeršič

 


 

PRAZNIČNI NASTOP V SKUPINI »SONČKI«

Praznike je lepo dočakati v miru. Vendar smo ljudje tako naravnani, da blišč in sijaj prihajajočih se praznikov pogosto dočakamo v napetosti, saj hitimo po opravkih do zadnjega trenutka. Pa vendar se v zadnjih dneh leta ustavimo ter spomnimo vrednot, ki nas zagotovo veliko bolj osrečujejo kot dragocena darila. Pravijo namreč, da ob praznikih že lepa misel veliko pomeni, moč besede lahko spreminja svet, dobro dejanje ga celo izboljša.

12. decembra preteklega leta smo v skupini »Sončki« iz vrtca Gorišnica pripravili prazničen nastop za starše. Na njem so otroci pokazali, kako so se v skupini prilagodili in kaj vse so usvojili v dobrih treh mesecih.

Preproste stvari in majhne pozornosti pogosto delajo čudeže. Da je drobnih čudežev čim več, smo na našem nastopu zapeli nekaj jesenskih in zimskih pesmi, vsak otrok v skupini se je predstavil s svojo izštevanko, skupaj smo deklamirali in zaplesali. Vse skupaj smo popestrili še z lepimi mislimi in lučko prijateljstva. Iskrice v očeh staršev so bile plačilo za najin trud, ki ga vsakodnevno vlagava v otroke. Starši so bili ponosni, presenečeni in zadovoljni. Obisk pa navdušujoč.

Ob koncu nastopa so otroci prejeli drobno darilce ter si zaželeli, da iskrivost luči na smrečici polepša drobne trenutke v mozaiku časa. Naj čarobnost zimskega ivja na drevju zasenči slabe misli, naj toplina in iskrenost osrečujeta vse leto.

 

Valerija Vnuk Tušak

 


 

DECEMBRSKI NASTOP OTROK IZ SKUPINE LUNIC
Praznični december je za otroke eden najlepših mesecev v letu. Življenje v vrtcu je v teh dneh potekalo v prazničnem in veselem vzdušju. Da bi tudi starši začutili ta čarobni čas, smo se v skupini Lunic odločili, da za starše pripravimo nastop. Nastop smo izvedli 22. 12. 2016 v popoldanskih urah. Otroci so se staršem predstavili z dramatizacijo Veveriček posebne sorte, nato so sledile deklamacije in pesmi, ki so jih otroci popestrili z gibanjem. Nastop so zaključili s plesom. Druženje je potekalo v veselem vzdušju in pričakovanju naslednjega dne, saj smo načrtovali zabavo, ki so se je otroci zelo veselili.

 

Andreja Fekonja in Aleksandra Sok


 

 

 

 

 

     TEDEN OB TRADICIONALNEM

           SLOVENSKEM ZAJTRKU 

 

 

 

 

 


 

JESENSKI KROS TER SLADKANJE S PEČENIMI KOSTANJI

V torek, 25. 10. 2016, smo izkoristili še zadnji sončen oktobrski dan za jesenski kros ter sladkanje s pečenimi kostanji.
Prav vse skupine, od najmlajših do največjih, smo se odpravili na travnato igrišče, kjer smo se najprej ogreli ter se pripravili na tekmovanje. S tekom so pričeli otroci skupine Škratki, nakar so si sledile skupine po starosti. Vsi otroci so za uspešno pretečeno razdaljo prejeli medaljo, na katero si bili zelo ponosni. Naše male tekače je prišlo spodbujat tudi nekaj staršev, babic in dedkov, ki so ponosno opazovali ter športno navijali.
Športni del dneva smo zaključili s sladkanjem s pečenimi kostanji, katere nam je tako kot vsako leto spekel naš hišnik, gospod Marjan Vnuk.

 

Organizatorke: Nevenka Maltarič, Metka Zavratnik, Tanja Majerič ter Andreja Fekonja