Arhiv 2017/2018


 


 

OGLED RAZSTAVE MALIH PASEMSKIH ŽIVALI

V četrtek, 26. 10. 2017, smo se Balončki in Oblački odpravili v Ormož na ogled razstave malih pasemskih živali. Vožnja z avtobusom je bila za nekatere otroke pravo doživetje, saj so se peljali prvič. Ogledali smo si več kot 850 živali, in sicer golobe, zajce, kokoši, fazane, papige, purane, pajke, največjo pozornost pa je zagotovo pritegnila kača. Otroci so si jo brez strahu ovili okrog vratu, nekateri so jo držali v rokah ali so jo samo pobožali. Po razstavi smo se odpravili proti Ormoškemu gradu, kjer smo si na grajskem dvorišču ogledali vodnjak. Izlet smo zaključili v parku, kjer so otroci lahko preizkusili nova igrala. Vožnja proti vrtcu je bila obarvana s pripovedovanjem vtisov z razstave in s prepevanjem veselih pesmi.

 

Petra Šegula, Lidija Domanjko


 

[prenos] 0.6 MB Kostanjev piknik

 


 

JESENSKI KROS

V našem vrtcu vsako leto organiziramo jesenski in spomladanski kros, na katerem se zberejo vse skupine. Tako je bilo tudi letos. V sredo, 11. 10. 2017, smo se zbrali na igrišču. Vsaka skupina se je skupaj z vzgojiteljicami dobro ogrela in pripravila na tek. Otroci so tekli po skupinah, izjema sta bili najstarejši skupini, kjer so deklice in dečki tekli ločeno. Vsaka vzgojiteljica je za otroke pripravila medalje, tako da so bili vsi zmagovalci.
Na kros smo povabili tudi starše, ki so navijali in nas spodbujali na poti do cilja.

 

Nuša Maltarič

 


 

TEDEN OTROKA

Prvi teden v oktobru smo v vrtcu Gorišnica obeležili teden otroka, skozi katerega nas je vodila misel Povabimo sonce v šolo. Vsak dan smo izvajali različne dejavnosti. V ponedeljek so se vse skupine odpravile do gozda, kjer so imeli gozdne delavnice. Otroci v gozdu niso krepili samo znanja s področja narave, ampak so na najboljši možni način razvijali tudi svoje individualne sposobnosti in kot skupina razvijali socialno mrežo. V torek so potekale likovne delavnice na temo Sonce v otroški risbi. Izdelke smo razstavili na tržnici pred občino Gorišnica, kjer so si jih lahko ogledali tudi ostali krajani, starši in mimoidoči. V sredo nas je obiskala Tetka jesen, ki je otroke razveselila z jesenskimi pesmicami in ugankami. Ta dan smo iz jesenskih plodov oblikovali Tetko jesen, ki vsak dan pozdravlja otroke pred vhodom vrtca. V četrtek je po vrtcu zadišalo, saj smo v vseh skupinah pekli s pomočjo staršev, babic in dedkov. Vse sladice smo razstavili pred vrtcem in se po kosilu z njimi posladkali. Teden otroka smo v petek zaključili z glasbo, saj se je prepevalo, plesalo in igralo na instrumente po metodi Willems. Povabilo soncu, da se nam v vrtcu pridruži, je vsem otrokom pustilo spomin na teden, obarvan s soncem.

 

Petra Šegula in Valentina Šoštarič